Yemek Tarifleri:

Birbirinden güzel yemek tariflerini bulacağınız web sitemize hoşgeldiniz!

21 Ekim 2014 Salı

ANTEP FISTIKLI KADAYIF TATLISI TARİFİ


Malzemeler
  • 750-800 gram kadar tel kadayıf
  • 350-400 gram çekilmiş antep fıstığı
  • 400 gram tereyağ

Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir iki damla limon suyu
Tarif
  • Öncelikle tatlımızın şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Bir tencerede tereyağ eritin.
  • Kadayıflarınızı elinizle iyice didikleyin ve servis açısından kolaylık olsun diye bıçakla kesin.
  • Eriyen yağın üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır bu köpükleri mutlaka alın yoksa kadayıf piştiğinde siyah benekler halinde kalacaktır.
  • Yağın üzerindeki köpükleri aldıktan sonra kestiğiniz kadayıfların üzerine döküp tüm kadayıfların yağı emmesi için elinizle karıştırın.
  • Yağını emen kadayıfların bir kısmını yağlanmış fırın tepsisine eşit şekilde yerleştirip üzerine bastırın.
  • Üzerine çekilmiş antep fıstığının tamamını güzelce yayın.
  • Antep fıstıklarının üzerine de kalan kadayıfı döşeyip yine güzelce bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kadayıfın ilk sıcağı gittiğinde daha önceden hazırladığımız soğuk şerbeti dökün.
  • Tatlısını çektiğinde servis için hazırdır.


Paylaş

Serhan KÜLLÜOĞLU

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Yemek Tarifleri. Designed by Templateism | Love for The Globe Press