Malzeme Listesi:
- 6 tane kuzu gerdan
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane orta boy havuç
- 4 tane orta boy patates
- 4 kaşık sıvı yağ
- 1,5 litre sıcak su
- Karabiber, Tuz
- Kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır:- İlk olarak kuzu gerdanları yıkayıp süzün.
- Ardından patates ile beraber havucu soyup iri bir şekilde doğrayın.
- Soğanları da soyup 4 yada 5 parçaya bölün.
- Sıvı yağı geniş bir tencereye alarak kızdırın.
- Süzülen kuzu gerdanları önlü arkalı hafif bir biçimde kızartın.
- Kızaran gerdanların üstüne soğan ile suyu ekleyip etler yumuşayana dek kapağı kapalı yaklaşık yarım saat kadar haşlayın.
- Daha sonra etler yumuşamaya başlayınca sırasıyla havuçları ekleyerek 10 dakika pişirip patatesleri de ilave ederek baharatlarını katın ve 15 dakika daha haşlayın.
- En son ocaktan almadan önce çatal yardımı ile etlerin yumuşaklığına bakarak eğer gerekirse 5-10 dakika daha haşlayın.
- Afiyet Olsun.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
0 yorum:
Yorum Gönder