Yemek Tarifleri:

Birbirinden güzel yemek tariflerini bulacağınız web sitemize hoşgeldiniz!

10 Ekim 2014 Cuma

KUZU GERDAN HAŞLAMA TARİFİ



Malzeme Listesi:

  • 6 tane kuzu gerdan
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy havuç
  • 4 tane orta boy patates
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1,5 litre sıcak su
  • Karabiber, Tuz
  • Kırmızı pul biber


    Nasıl Yapılır:
    • İlk olarak kuzu gerdanları yıkayıp süzün.
    • Ardından patates ile beraber havucu soyup iri bir şekilde doğrayın.
    • Soğanları da soyup 4 yada 5 parçaya bölün.
    • Sıvı yağı geniş bir tencereye alarak kızdırın.
    • Süzülen kuzu gerdanları önlü arkalı hafif bir biçimde kızartın.
    • Kızaran gerdanların üstüne soğan ile suyu ekleyip etler yumuşayana dek kapağı kapalı yaklaşık yarım saat kadar haşlayın.
    • Daha sonra etler yumuşamaya başlayınca sırasıyla havuçları ekleyerek 10 dakika pişirip patatesleri de ilave ederek baharatlarını katın ve 15 dakika daha haşlayın.
    • En son ocaktan almadan önce çatal yardımı ile etlerin yumuşaklığına bakarak eğer gerekirse 5-10 dakika daha haşlayın.
    • Afiyet Olsun.
Paylaş

Serhan KÜLLÜOĞLU

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Yemek Tarifleri. Designed by Templateism | Love for The Globe Press