Yemek Tarifleri:

Birbirinden güzel yemek tariflerini bulacağınız web sitemize hoşgeldiniz!

21 Ekim 2014 Salı

İSLİM KEBABI (KÜRDAN KEBABI) TARİFİ


Malzemeler:
  • 6 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

  1. Kıymaya isteğe göre pulbiber, karabiber ve tuz dökün.
  2. Kıymayı yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
  3. Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Boylamasına 4 dilime ayırın.(Kalınlar 5 dilimde olabiliyor)
  4. Kızgın yağda patlıcanları kızartın.
  5. Kızaran patlıcanları ikişer ikişer alın.
  6. Çarpı şeklinde üst üste koyduğunuz patlıcanların ortasına bir köfte koyun.
  7. Bohça gibi 4 kenardan katlayın. Ortayı kürdanla tutturun.
  8. En üste bir dilim domates ve bir dilim sivri biber yerleştirin.
  9. Borcama dizdiğiniz kebapların üzerine salçalı su yapıp dökün.
  10. Hafif tuz gezdirip fırında 30 dk pişirin.

Paylaş

Serhan KÜLLÜOĞLU

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Yemek Tarifleri. Designed by Templateism | Love for The Globe Press